آماده سازی انواع گچ و سیمان روی دیوارها و سقف‌ها

گچ کار آن‌ها را برای رنگ زدن یا سایر پوشش‌های احتمالی آماده می‌کند. یکی از کارهای اصلی او انجام گچ‌کاری‌های تزئینی یا گچ‌بری است. کار او در بازسازی بسیاری از ساختمان‌ها، منازل و حتی بناهای تاریخی بیشتر جنبه هنری دارد. این کار را یا به صورت دستی انجام می‌دهد یا گچ‌بری‌های آماده را روی سقف و دیوار نصب می‌کند. همچنین پوشاندن دیوارهای بیرونی با موادی مانند شن، ماسه، سیمان و مواد سنگی نیز از کارهای گچ‌کار است.

ابزارهای مورد استفاده گچ‌کار عبارتند از: گونیا، خط‌ش، نوشت‌افزار، استامبولی، الک و ماله.

قیمت خدمات گچ کاری به تومان

گچ و خاک متری  :  70,000
گچ کاری متری  :    70,000

هنر استاد کار

باید هم‌زمان آمادگی ذهنی برای تخمین میزان گچ لازم و آمادگی جسمانی برای کار در ارتفاع یا فضاهای تنگ را داشته باشد زیرا معمولا در ارتفاع و روی داربست یا چهارپایه کار می‌کند. گچ‌کاری به تحصیلات خاصی ندارد و با کارآموزی و تجربه‌اندازی می‌توان یک استادکار ماهر شد.


قرارداد با کارفرما

معمولا به صورت تمام‌وقت کار می‌کند البته ممکن است به صورت مداوم مشتری نداشته باشد و مدتی بیکار بماند. محل کار او بر حسب نوع کار معمولا در ساختمان‌های مختلف و گاهی در محیط‌های بیرونی است. برخی مواقع برای تولید برخی محصولات مورد نیاز، باید در کارگاه‌های گچ‌بری مشغول باشد. گچ‌کار می‌تواند در سطح محدود به کارهای تعمیر و بازسازی بپردازد یا در سطح وسیع در پروژه‌های ساختمان‌سازی کار کند.


وظایف استادکار

اندازه‌گیری و تخمین میزان مواد لازم از جمله گچ
آماده کردن گچ و زدن آن روی سطوح
ثابت کردن گچ‌کاری‌های داخلی با ابزارهای مناسب چوبی و فلزی
انجام گچ‌کاری‌های تزئینی برای سقف‌ها و دیوارها با موادی ترکیبی از گچ و الیاف‌های مختلف
به کار بردن مواد خشک کننده سطوح و زدن پوشش های مناسب برای دیوارهای بیرونی
مهارت و دانش مورد نیاز شغل گچ‌کار و عملی خوب و توان مناسب کار با دست
توانایی کار سریع و بادقت
مهارت‌های محاسباتی برای اندازه‌گیری سطوح و تخمین میزان مواد لازم
توان فیزیکی خوب
توانایی کار تیمی
داشتن خلاقیت و ذوق هنری برای انجام گچ‌بری‌های تزئینی
اطلاع از اصول سلامت و ایمنی در کار


آموزش و فرصت‌های شغلی شغل گچ‌کاری

این شغل را به صورت تجربی و نزد یک استاد کار ماهر می‌توان آموخت. همچنین در آموزشگاه‌های زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای دوره‌های گچ‌کاری برگزار و مدرک معتبر ارائه می‌شود. البته کسب تجربه در این شغل بسیار مهم است. گچ‌کار می‌تواند در شرکت‌های ساختمانی و حوزه دکوراسیون مشغول به کار شود.

همچنین می‌تواند به صورت مستقل فعالیت کند و با شرکت‌ها و افراد به شکل قراردادی کار کند. از آنجا که گچ‌کاری با صنعت ساختمان‌سازی و بازسازی ساختمان‌ها ارتباط نزدیکی دارد، نیاز به آن همیشه وجود دارد. بنابراین اگر فردی در این کار تجربه و مهارت خوبی داشته بشاد و کار با کیفیت و مطابق با نیاز مشتری ارائه دهد، فرصت‌های شغلی خوبی نیز خواهد داشت و مشتریان زیادی جذب خواهد کرد.


از کارهای اولیه در طراحی داخلی ساختمان محسوب می‌شود.

برای اینکه بتوانید هر کار تزئینی را روی دیوارها و سقف خانه و ساختمان انجام دهید، باید این سطوح گچ کاری شده باشد. هرچند گچ کاری ساختمان مهارت ساده‌ای نیست؛ ولی شما هم می‌توانید این مهارت را با مطالعه و تجربه، کسب کنید، در این مقاله سعی خود را میکنیم تا نکات مهم برای گچ کاری و لک گیری را یاد بگیرید تا اگر در منزل خودتان بخشی از دیوار یه محلی نیاز به گچ کاری داشت خودتان بتوانید از پس آن بر بیایید و نیاز به گچ کار و هزینه نباشد.


گچ ماده‌ای طبیعی است

که در طبیعت وجود دارد. نام علمی آن سولفات دوکلسیم دارای آب است. این ماده هنگامی‌که از معدن استخراج می‌شود به‌صورت سنگ است؛ سپس در کارخانه‌های آماده‌سازی گچ از سنگ گچ، با حرارت دادن در کوره، گرد سفیدی به‌دست می‌آید که گچ نام دارد. گچ در صنایع مختلفی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها صنعت ساختمان‌سازی است.


مخلوط کردن گچ برای گچ کاری

اولین مرحله برای گچ کاری ساختمان، مخلوط کردن گچ است. قطعا مخلوط کردن آب و گچ در ابتدا کار ساده‌ای به نظر می‌آید؛ اما این فرآیند ترفندهای خاص خودش را دارد که برای یک گچ کاری صحیح و اصولی باید انجام شود.

باید گچ را به آب اضافه کنید؛ در این صورت کنترل بیشتری روی میزان گچ مصرفی خواهید داشت. برای افزایش کیفیت گچ کاری از آب شیرین استفاده کنید و گچ را به آرامی به آن اضافه کنید. مخلوط آب و گچ را باید خوب هم بزنید تا گچ گلوله نشود و در مخلوط نهایی هم حبابی ایجاد نشود.

از مخلوط آب و گچ باید سریع استفاده کنید؛ در غیر این صورت خشک و به ملات مرده تبدیل می‌شود؛ بنابراین اگر می‌خواهید مقدار زیادی گچ تهیه کنید، آن را با پلاستیک بسته‌بندی کنید.


گچ کاری روی دیوار چگونه انجام می‌شود؟

یکی از اصلی‌ترین ابزارهای گچ‌کاری ماله نام دارد. برای کار با ماله، باید نحوه‌ی صحیح قرارگیری آن را در دست بدانید. مقداری از گچ را با ماله بردارید و به‌صورت زاویه‌دار روی دیوار و در یک جهت بکشید. گچ را کاملا روی دیوار صاف کنید؛ ممکن است نیاز باشد چندین بار ماله را روی سطح موردنظر بکشید تا کاملا صاف شود. بعد از نیم ساعت، رطوبت گچ تا از بین می‌رود؛ در این حالت باید با ماله رطوبت بیشتری را روی سطح اعمال و این کار را دو الی سه بار تکرار کنید.

لایه اول که اجرا شد، باید با یک برس با نخ سوزنی مخصوص روی آن شیارهایی ایجاد کنید و لایه دوم را اعمال کنید. این کار باعث می‌شود تا به خوبی دولایه روی‌هم قرار گیرند و ثبات لازم به دست آید.


گچ کاری دیواری که نیاز به تعمیر دارد

گاهی به‌جای گچ‌کاری کل دیوار، نیاز دارید تنها بخش کوچکی از آن را ترمیم کنید. برای این کار ابتدا باید قسمت آسیب‌دیده را بررسی و آن را از مواد زائد و گردوخاک تمیز کنید. اندازه‌ی محیط دیوار آسیب‌دیده بسیار مهم است. یک حفره کوچک را می‌توان به‌راحتی با مواد پرکننده ترمیم کرد؛ اما برای حفره‌های بزرگ‌تر نیاز به گچ کاری دارید.محل آسیب‌دیده باید کاملا مرطوب شود تا لایه‌ی گچ بهتر به لایه‌ی قدیمی بچسبد.



خدمات

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر …

ما رادر شبکه های اجتماعی دنبال کنید…