نحوه تولید لولههای پنج لایه
لوله پنج لایه ، در حالت کلی شامل دو روش عادی و اتوماتیک میشود که در نوع پیشرفته یا اتوماتیک آن، از به روزترین متدهای اروپایی استفاده میگردد.
در فرایند تولید، آلومینیوم به کمک میز رول فرمینگ شکل میپذیرد و با لایههای دیگر یعنی چسب و لایههای پلیمری اکسترود میشود.
این نکته را نیز به خاطر داشته باشید، که خط تولید لولههای 5 لایه کاملا اتوماتیک است و به کمک جدیدترین دستگاهها انجام می گیرد.
همچنین برای افزایش سرعت تولید لوله پنج لایه، رولهای آلومینیومی از قبل برش خورده و به صورت آماده در انبار نگه داشته میشوند.
درحالت کلی، لوله پنج لایه جزء جدیدترین قطعات در سیستم آبرسانی است و میتوان بخاطر کیفیت در تولید وهمچنین مقاومت بسیار بالا، آن را جایگزین مناسبی برای لولههای تمام فلز دانست.
با توجه به استفاده از مواد استاندارد در تولید لوله پنج لایه، از استحکام بسیار بالایی برخوردار بوده و مقاومت زیادی در برابر ذوب شدن و یخ زدگی دارند.
همچنین دارای انعطاف زیادی بوده و عمر طولانی مدتی دارند.
فراموش نکنید که کاربرد آنها تنها در ساختمانهای نوساز نیست و علاوه بر آن، میتوان از لولههای 5 لایه در ساختمانهای درحال بازسازی نیز استفاده کرد.
مقاومت در برابر اسید یکی دیگر از ویژگیهایی میباشد که این محصول را محبوب کرده است.
انواع لوله پنج لایه
لوله 5 لایه خود به چند دسته تقسیم میشود. که درادامه هریک از این دستهها را با هم بررسی خواهیم کرد.
1- لوله پنج لایه پکس ( PEX-AL-PEX )
لوله پنج لایه پکس روند ساخت متفاوتی با لولههای دیگر دارد. برخلاف نام آن ها این لولهها دولایه بوده و شما میتوانید دولایه را در بخش داخلی و خارجی آنها ببینید. علاوه بر این دولایه، میتوان یک لایه از آلومینیوم را نیز دید که میزان ضخامت آن به کاربرد لوله بستگی دارد.نکتهای که بایستی درباره این نوع از لوله پنج لایه بدانید این است که مقاومت بالایی در برابر عاملهایی همچون فشار و حرارت دارند. این لولهها پس از وارد شدن هرگونه فشار یا حرارت میتوانند به حالت اولیه خود بازگردند. این به عنوان یکی از مهم ترین ویژگیهای آنها اهمیت قابل توجهای دارد.
2- لوله پنج لایه ( PPR-AL-PPR )
این نوع از لوله پنج لایه را میتوان به عنوان جدیدترین لولههای پروپیلن بازار معرفی نمود. بخش خارجی و داخلی این لولهها از مواد پلی پروپیلن تشکیل شده است. در بخش میانی آنها نیز میتوان کامپاند الیاف شیشه را دید. از بارزترین ویژگیهای این دسته از لولهها میتوان مقاومت بالای مکانیکی آنها را نام برد که موجب شده است تا این لولهها توانایی بسیار زیادی در تحمل فشار داشته باشند.
مزایا و ویژگی لوله 5 لایه
1- انعطاف پذیری
معمولا در حین جابجایی و انجام اقدامات لازم جهت نصب لولهها، با فشارهای مکانیکی زیادی روبه رو میشوند که، در صورت نداشتن انعطاف، دچار شکستگی خواهند شد. بنابراین، منعطف بودن از مهم ترین ویژگیهای لولههای پنج لایه است.
2- صرفه جویی
این مدل از لولهها نسبت به محصولات مشابه، به اتصالات و لوازم جانبی کمتری برای راه اندازی نیاز دارند.
3- نصب آسان
برای اتصال لوله پنج لایه، نیازی به استفاده از جوشکاری و لحیم کاری نیست. همین موضوع از دیگر مزایای آن به شمار میآید.
4- زیبایی
در بسیاری از شبکههای آبرسانی، لولهها به صورت روکار نصب میشوند و به همین خاطر میتوانند زبیایی بصری ساختمان را به خطر بیندازند. مدلهای پنج لایه دارای ظاهری زیبا و شیک بوده و با استفاده از آنها دیگر با چنین مشکلاتی روبه رو نخواهید بود.
5- عدم خوردگی
لوله پنج لایه مقاومت بالایی در برابر یونهای شیمایی و نمک دارند به همین دلیل دچار خوردگی نخواهند شد.
6- عمر طولانی و امکان اتصال به لولههای دیگر
از دیگر ویژگیهایی که این لولهها را متمایز کرده است، می توان به قابلیت اتصال آنها به لولههایی از جنس دیگر اشاره کرد. علاوه بر آن، دارای عمر طولانی تری میباشند.
7- مقاومت
لولههای 5 لایه در برابر یخ زدگی و هم چنین آب داغ از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.
معایب لولههای پنج لایه
- مقاومت کم در برابر نور خورشید
- این قطعات بهتر است در محیطهای داخلی نصب شوند.
- محدودیت عایق کاری
- بهتر است برای عایق کاری این لولهها از چسب استفاده نکنید و ترجیحا عایق کاری کف گزینه بهتری است.
- محدودیت در اتصالات برنجی
- برخی کارشناسان معتقدند که برای اتصال لولههای پنج لایه نباید از قطعات برنجی استفاده کرد.
کاربرد لولههای 5 لایه
این محصول پرطرفدار کارایی زیادی دارد که از جمله آن میتوان به استفاده در سیستمهای آبرسانی اشاره کرد.
همچنین برای گرمایش از کف در ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری مورد استفاده قرار میگیرد.
از دیگر کاربردهای لوله پنج لایه میتوان به سیستم اطفاء حریق و شبکه پخش آب شهری اشاره کرد.
همچنین سیستمهای گرمایشی و سرمایشی نیز یکی دیگر از مواردی هستند که، در آنها از لوله 5 لایه استفاده میشود و برای ذوب یخ در پارکینگها هم کاربرد دارد.
انواع اتصالات لوله پنج لایه
چنانچه بخواهیم اتصالات لوله پنج لایه را خیلی خلاصه بیان کنیم، میتوان به سه دسته اشاره کرد که شامل کلمپی، پرسی و کوپلی میشود.
حال هر کدام را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد:
1- اتصالات کوپلی
اتصالات کوپلی شامل بدنه، اورینگ و حلقه برنجی مهار لوله میباشد که جنس بدنه اتصالات معمولا برنجی بوده و نام سازنده روی آن حک میشود.همچنین در ساخت آن از نیکل هم، استفاده میگردد که بسیار منعطف بوده و در برابر اکسید شدن هم مقاومت زیادی از خود نشان میدهد. به همین دلیل، نیکل و برنج دو ماده پرمصرف در ساخت اتصالات هستند.
2- اتصالات پرسی
علت نامگذاری اتصالات پرسی به خاطر روش بستن آن است. به این شکل که روی قطعه یک حلقه وجود دارد که بر روی لوله پنج لایه پرس شده و یک اتصال محکم را به وجود میآورد.
3- اتصالات کلمپی
این نوع اتصالات از لوله پنج لایه طرفداران بیشتری نسبت به دو نوع قبلی دارد. چرا که هم نصب آن راحت تر بوده و هم از استحکام و کیفیت بیشتری برخوردار است. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که، میتوان اتصالات را با کمترین زحمت باز و بسته کرد که این موضوع نیز دلیل بعدی محبوبیت آن به شمار میرود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.